Skip to Content

Hårkur og balsam: Sådan designer du din personlige hårpleje

Shampoo og balsam er ikke nok til alle hårtyper. Håret har ofte brug for lidt ekstra pleje. Det skorter ikke på tilbud: balsammer, kure, væsker til reparation af spaltede spidser og termosprays lover glans og smidigt hår. Men hvad kan de enkelte produkter, og hvad er det rette til din hårtype? Det får du at vide lige her.

Sundt, skinnende hår – hvem ville ikke elske at have det? De fleste bruger balsam eller conditioner efter hver hårvask for at få skinnende hår. En conditioner lægger en hinde omkring det enkelte hårstrå. Den dækker også det ydre skæl- eller kutikellag med en ultratynd film, hvis håret er medtaget efter frottering og vask. Med balsam er håret nemmere at rede ud og tåler bedre tørring og styling. Balsam eller conditioner modvirker også flyvsk hår, når det er koldt.

Afhængig af sammensætningen indeholder balsam og conditioner silikone, proteiner eller planteolier. Balsam masseres blidt ind i håret efter vask og skal kun virke i kort tid. Man slipper ikke uden om at skylle håret grundigt bagefter. Ellers bliver dit hår lynhurtigt fladt. En leave-in spray-balsam er et godt alternativ, hvis du har travlt. Spray-balsammer er noget lettere, men gør det samme for dit hår.

De nye hårkure virker med lynets hast

Vore dages hårkure virker med lynets hast. Kuren skal kun sidde i håret mellem et og fem minutter. Særligt lette hårkure fås oftest som spray eller væske. Disse hårprodukter skal blive siddende i håret. De aktive ingredienser er skræddersyet til dine behov. Argan- og macadamiaolier blødgør spaltede spidser, panthenol- og abrikosolier sørger for, at farvet hår ikke falmer, ligesom vilde roser giver næring til tørt hår.
 
Nogle special-balsammer til særlige plejebehov er ret intelligente. Plejeprodukter til spaltede spidser samler spidserne indtil næste hårvask. Lotioner med anti-krølvirkning tæmmer uregerligt hår, varmebeskyttende serum værner mod varmen fra hårtørrere, og shimmer spray giver et uimodståeligt look.

Relaterede artikler
 • Håroliemagi til tørt hår

  Hårolie

  Håroliemagi til tørt hår
  ...

  Hårolie kan gøre underværker for tørt hår, og giver overbehandlet hår ekstra pleje. Takket være nye formler og ingredienser, er hårolie blevet en rigtig letvægter og kan også bruges til fint hår. Læs mere om, hvad hårolie kan gøre for dit hår, og hvordan den kan bruges til at bekæmpe tørt hår.

  ...
 • Hårpleje til fladt hår

  Beskyt

  Hårpleje til fladt hår
  ...

  Torrt och platt hår är ett vanligt problem för många och uppstår ofta när håret inte får eller kan behåller tillräckligt med fukt. Detta minskar volymen i hårsvallet och gör att det ser platt, tråkigt och livlöst ut. Men oroa dig inte: det går att lösa och med lite kärlek och vård får du snart ett friskt och spänstigt hårsvall igen.

  ...
 • Hvilken harplejeserie passer til din hartype

  Shampoo

  Hvilken harplejeserie passer til din hartype
  ...
 • Tør hovedbund

  Tørt hår

  Tør hovedbund
  ...

  Problemer med tør hovedbund er mere udbredt om vinteren. Efter at have gået til roden af ​​problemet, hjælper vi gerne med nogle tips til hårpleje

  ...
 • Hårprodukter og videnskaben bag

  Hårolie

  Hårprodukter og videnskaben bag
  ...

  Hvordan skal man bruge hårprodukter til styling eller pleje og hvilke mængder skal man bruge af de forskellige produkter? Læs Schwarzkopfs guide her

  ...
 • Sådan plejer du dit blonde hår

  Beskyt

  Sådan plejer du dit blonde hår
  ...
 • Ordbog over hårplejeingredienser

  Beskyt

  Ordbog over hårplejeingredienser
  ...

  Brug jojobaolie i håret for at gøre det glattere. Vil du vide mere om virkningerne af de forskellige ingredienser? Vi har samlet informationen til dig

  ...
 • Hårmasker: En ekstra portion pleje

  Stresset hår

  Hårmasker: En ekstra portion pleje
  ...

  God hårpleje er ikke tilstrækkeligt uden en hårmaske fyldt med plejende ingredienser. Her får du nogle gode råd til, hvordan du bruger hårmasker, og en forklaring på hvorfor Gliss 4-in-1 Masks er lige præcis det, dit hår har brug for.

  ...
 • Sådan forebygger du spaltede hårspidser

  Stresset hår

  Sådan forebygger du spaltede hårspidser
  ...

  Få mere at vide om årsagen til spaltede spidser, og hvad du stiller op med dem. Vi hjælper dig med at slippe af med spaltede spidser én gang for alle.

  ...
 • Sundt hår - hjælp til skadet hår

  Stresset hår

  Sundt hår - hjælp til skadet hår
  ...

  Med moderne hårprodukter kan du genoprette dit naturligt sunde hår med øjeblikkelig virkning. Læs vores effektive tips til et glansfuldt og sundt hår

  ...
 • Hårtab – sådan undgår du unødig panik

  Stresset hår

  Hårtab – sådan undgår du unødig panik
  ...

  Læs mere om helt almindelige årsager til hårtab og få gode tip fra Schwarzkopf til, hvordan du giver dit hår ekstra omsorg og styrke i hårde perioder

  ...
 • Hårpleje i en fart: Balsamspray

  Balsam

  Hårpleje i en fart: Balsamspray
  ...

  Med det travle liv, vi alle lever i dag, glemmer vi ofte vores hår, fordi vi altid har så travlt. Håret bliver tørt og skadet, det ser trist ud og spidserne spalter. Du har brug for hjælp, og det skal være nu. Svaret? Det tager ikke lang tid at give håret et fugtboost. Det er her en conditioner spray kommer til undsætning.

  ...