Skip to Content

Sådan forebygger du spaltede hårspidser

Det spidser til for de spaltede spidser! Vi forklarer, hvordan spaltede spidser opstår, hvad du skal stille op med dem, og hvad du kan gøre for at forebygge dem.

Det er især spidserne på længere hår, der risikerer at blive spaltet i to, fordi de udsættes for megen friktion. Spaltede hårspidser er ikke kun et rent æstetisk problem, men også et symptom på overbehandlet og skadet hår.

Der kan være mange årsager til spaltede spidser, f.eks. brugen af hårprodukter, som ikke egner sig til dit hår, mekanisk stress på grund af friktion (hårets kontakt med tekstiler), for voldsom frisering eller børstning eller manglende beskyttelse mod overdreven varme (brug af føntørrer eller krøllejern ved meget høje temperaturer). Under disse betingelser er det næsten umuligt at undgå spaltede spidser, og specielt hvis hårspidserne sjældent bliver klippet. 

Midler mod spaltede hårspidser

Når først spaltede hårspidser begynder at vise sig, kan det være et problem, der er svært at slippe af med. Heldigvis er det nemt at forebygge spaltede spidser. Regelmæssig behandling med serum og flydende produkter til din specifikke hårtype er løsningen. 

De redskaber, du bruger til styling af dit hår, spiller også en vigtig rolle. Anvend altid kamme og børster af højeste kvalitet, der er fremstillet i ét stykke uden samlinger, såsom savskårne hornkamme og børster med naturlige børstehår. 

Opvarmede stylingredskaber (føntørrer og hjælpemidler til styling) bør have justerbare varmeindstillinger og kun anvendes ved lave temperaturer.

Håret og dets spidser er specielt følsomt i våd tilstand. Du skal derfor være forsigtig, når du tørrer håret. Bruger du f.eks. et håndklæde, er det bedre at duppe håret tørt frem for at anvende voldsom kraft.

Det er ret nemt at forhindre hårspidserne i at blive spaltede. Men når først de spaltede spidser dukker op, er de svære at gøre noget ved. Særlige flydende produkter til hårspidserne kan "klistre" dem sammen igen, så du kan udsætte klipningen for en stund. Hvis du oplever et alvorligt tilfælde af spaltede spidser, kan en klipning dog være den eneste udvej. Som en generel regel kan man sige, at regelmæssig klipning af hårspidserne forebygger spaltede spidser.

Forebyggelse af spaltede hårspidser med hårkur, serum og olie

Hårproblemer som spaltede spidser kan forebygges eller afhjælpes ved hjælp af shampooer, hårskyllemidler, olier og hårkure, der er beregnet til at forebygge eller behandle problemet. Hårplejeprodukter, der virker fugtgivende og nærende, kan gøre meget i forhold til at beskytte håret og forebygge skadet hår. Ingredienser, der virkelig arbejder i dybden, forsegler hårspidserne og forhindrer dermed yderligere spaltning.

Relaterede artikler
 • Håroliemagi til tørt hår

  Hårolie

  Håroliemagi til tørt hår
  ...

  Hårolie kan gøre underværker for tørt hår, og giver overbehandlet hår ekstra pleje. Takket være nye formler og ingredienser, er hårolie blevet en rigtig letvægter og kan også bruges til fint hår. Læs mere om, hvad hårolie kan gøre for dit hår, og hvordan den kan bruges til at bekæmpe tørt hår.

  ...
 • Hårpleje til fladt hår

  Beskyt

  Hårpleje til fladt hår
  ...

  Torrt och platt hår är ett vanligt problem för många och uppstår ofta när håret inte får eller kan behåller tillräckligt med fukt. Detta minskar volymen i hårsvallet och gör att det ser platt, tråkigt och livlöst ut. Men oroa dig inte: det går att lösa och med lite kärlek och vård får du snart ett friskt och spänstigt hårsvall igen.

  ...
 • Hvilken harplejeserie passer til din hartype

  Shampoo

  Hvilken harplejeserie passer til din hartype
  ...
 • Tør hovedbund

  Tørt hår

  Tør hovedbund
  ...

  Problemer med tør hovedbund er mere udbredt om vinteren. Efter at have gået til roden af ​​problemet, hjælper vi gerne med nogle tips til hårpleje

  ...
 • Hårprodukter og videnskaben bag

  Hårolie

  Hårprodukter og videnskaben bag
  ...

  Hvordan skal man bruge hårprodukter til styling eller pleje og hvilke mængder skal man bruge af de forskellige produkter? Læs Schwarzkopfs guide her

  ...
 • Sådan plejer du dit blonde hår

  Beskyt

  Sådan plejer du dit blonde hår
  ...
 • Ordbog over hårplejeingredienser

  Beskyt

  Ordbog over hårplejeingredienser
  ...

  Brug jojobaolie i håret for at gøre det glattere. Vil du vide mere om virkningerne af de forskellige ingredienser? Vi har samlet informationen til dig

  ...
 • Hårmasker: En ekstra portion pleje

  Stresset hår

  Hårmasker: En ekstra portion pleje
  ...

  God hårpleje er ikke tilstrækkeligt uden en hårmaske fyldt med plejende ingredienser. Her får du nogle gode råd til, hvordan du bruger hårmasker, og en forklaring på hvorfor Gliss 4-in-1 Masks er lige præcis det, dit hår har brug for.

  ...
 • Sundt hår - hjælp til skadet hår

  Stresset hår

  Sundt hår - hjælp til skadet hår
  ...

  Med moderne hårprodukter kan du genoprette dit naturligt sunde hår med øjeblikkelig virkning. Læs vores effektive tips til et glansfuldt og sundt hår

  ...
 • Hårtab – sådan undgår du unødig panik

  Stresset hår

  Hårtab – sådan undgår du unødig panik
  ...

  Læs mere om helt almindelige årsager til hårtab og få gode tip fra Schwarzkopf til, hvordan du giver dit hår ekstra omsorg og styrke i hårde perioder

  ...
 • Hårkur og balsam til personlig pleje

  Balsam

  Hårkur og balsam til personlig pleje
  ...

  Shampoo og balsam er ikke nok til alle. De fleste hårtyper har brug for den ekstra pleje en hårkur giver. Læs mere om plejeprodukter til dit hår her

  ...
 • Hårpleje i en fart: Balsamspray

  Balsam

  Hårpleje i en fart: Balsamspray
  ...

  Med det travle liv, vi alle lever i dag, glemmer vi ofte vores hår, fordi vi altid har så travlt. Håret bliver tørt og skadet, det ser trist ud og spidserne spalter. Du har brug for hjælp, og det skal være nu. Svaret? Det tager ikke lang tid at give håret et fugtboost. Det er her en conditioner spray kommer til undsætning.

  ...