Skip to Content

Hårpleje til fladt hår

Har du tendens til fladt hår? Og har du svært ved at bevare hårets naturlige volumen? Hvis det er nogen trøst, er du langt fra alene. Tørt, fladt hår er et meget almindeligt problem for mange af os, som ofte opstår, når håret ikke får tilstrækkelig fugt eller kan holde på fugten. Det reducerer hårets volumen og får det til at se fladt, mat og livløst ud. Frygt ej, problemet kan løses, og med lidt TLC kan hår, som har mistet volumen, hurtigt blive sundt, fyldigt og spændstigt igen. 

Hvorfor bliver håret så tørt?

Det er vigtigt at forstå, hvorfor vores hår i første omgang bliver så tørt og fladt. Hvis man ser på de underliggende årsager, har man mulighed for at gøre noget ved det og finde en genoprettende løsning. Der er mange mulige årsager: kost, gener, regelmæssig farvning eller kemiske behandlinger, glattejern, krøllejern, føntørring, hyppig hårvask og ophold i solen er blot nogle af dem. 

getty images

Sådan giver du dit hår et boost, fylde og spændstighet

 1. Undgå at vaske håret hver dag. Hyppig hårvask kan gøre håret porøst og udtørre det.
 2. Brug en shampoo og balsam, der er udviklet til at tilføre masser af fylde og volumen. Gå efter produkter, der angiver, at de "giver fylde" eller "tilfører volumen", som fx Gliss Volume & Repair.
 3. Plej håret med dybdevirkende næring og pleje mindst én gang om ugen for at give dit hår et boost af fugt og for at forsegle hårstråene med plejende olier. Det bedste er en maske, du kan bruge, når det passer dig. Gliss 4-in-1 Protein Treats kan bruges på 4 måder: før hårvask, som balsam, som dybdeplejende maske efter hårvask eller som leave-in produkt. Der er frit valg!
  TIP: Vådt eller fugtigt hår er særligt udsat for skader, så sørg for at bruge en bred kam til at rede fugtigt hår ud.
 4. Prøv at minimere den tid, du bruger på at føntørre håret. Det er bedst at lade håret lufttørre så meget som muligt.
  TIP: Hvis du er nødt til at føntørre håret, skal du bukke dig forover med hovedet nedad for at give mere fylde og volumen. Det giver tyngdekraften mulighed for at løfte hårrødderne fra hovedbunden. Spray derefter let med hårspray, f.eks. got2b 2sexy volumizing hairspray, og vent et par sekunder, før du rejser dig op igen.
 5. Undgå brug af glatte- og krøllejern eller andre varme stylingredskaber.
  TIP: Hvis du ikke kan leve uden disse redskaber, skal du altid sikre dig, at dit hår er helt tørt, før du begynder at bruge dem.
 6. Begynd at bruge tørshampoo som en del af din normale hårpleje. De vil ikke alene forlænge tiden mellem hårvaskene, de er også virkelig gode til at give struktur og volumen. Tilføj got2b Extra Volume eller got2b Extra Texture til din hårpleje, og du vil begynde at se en forskel efter kort tid.
  TIP: Hav lidt tørshampoo med i tasken for at give dit hår lidt ekstra fylde, når du er på farten.
 7. Et andet hurtigt trick til ekstra volumen er toupering. Det skal ikke gøres for ofte, da det kan være hårdt for håret, men en smule toupering med et skvæt let hårspray fungerer godt som en hurtig løsning til fladt hår.

Regelmæssig pleje

I sidste ende er opbygning af god og regelmæssig hårpleje og revurdering af din kost og livsstil den bedste langsigtede måde at tackle fladt, tørt hår på. Hvis du foretager disse ændringer og bruger de rigtige produkter, der passer til din hårtype, vil det hjælpe med til at booste dine livløse lokker og give dig et naturligt sundt og spændstigt hår.

Gliss 4 in 1 productline
Gliss 4-i-1 Protein Treats kan bruges på fire forskellige måder.
Relaterede artikler
 • Håroliemagi til tørt hår

  Hårolie

  Håroliemagi til tørt hår
  ...

  Hårolie kan gøre underværker for tørt hår, og giver overbehandlet hår ekstra pleje. Takket være nye formler og ingredienser, er hårolie blevet en rigtig letvægter og kan også bruges til fint hår. Læs mere om, hvad hårolie kan gøre for dit hår, og hvordan den kan bruges til at bekæmpe tørt hår.

  ...
 • Hvilken harplejeserie passer til din hartype

  Shampoo

  Hvilken harplejeserie passer til din hartype
  ...
 • Tør hovedbund

  Tørt hår

  Tør hovedbund
  ...

  Problemer med tør hovedbund er mere udbredt om vinteren. Efter at have gået til roden af ​​problemet, hjælper vi gerne med nogle tips til hårpleje

  ...
 • Hårprodukter og videnskaben bag

  Hårolie

  Hårprodukter og videnskaben bag
  ...

  Hvordan skal man bruge hårprodukter til styling eller pleje og hvilke mængder skal man bruge af de forskellige produkter? Læs Schwarzkopfs guide her

  ...
 • Sådan plejer du dit blonde hår

  Beskyt

  Sådan plejer du dit blonde hår
  ...
 • Ordbog over hårplejeingredienser

  Beskyt

  Ordbog over hårplejeingredienser
  ...

  Brug jojobaolie i håret for at gøre det glattere. Vil du vide mere om virkningerne af de forskellige ingredienser? Vi har samlet informationen til dig

  ...
 • Hårmasker: En ekstra portion pleje

  Stresset hår

  Hårmasker: En ekstra portion pleje
  ...

  God hårpleje er ikke tilstrækkeligt uden en hårmaske fyldt med plejende ingredienser. Her får du nogle gode råd til, hvordan du bruger hårmasker, og en forklaring på hvorfor Gliss 4-in-1 Masks er lige præcis det, dit hår har brug for.

  ...
 • Sådan forebygger du spaltede hårspidser

  Stresset hår

  Sådan forebygger du spaltede hårspidser
  ...

  Få mere at vide om årsagen til spaltede spidser, og hvad du stiller op med dem. Vi hjælper dig med at slippe af med spaltede spidser én gang for alle.

  ...
 • Sundt hår - hjælp til skadet hår

  Stresset hår

  Sundt hår - hjælp til skadet hår
  ...

  Med moderne hårprodukter kan du genoprette dit naturligt sunde hår med øjeblikkelig virkning. Læs vores effektive tips til et glansfuldt og sundt hår

  ...
 • Hårtab – sådan undgår du unødig panik

  Stresset hår

  Hårtab – sådan undgår du unødig panik
  ...

  Læs mere om helt almindelige årsager til hårtab og få gode tip fra Schwarzkopf til, hvordan du giver dit hår ekstra omsorg og styrke i hårde perioder

  ...
 • Hårkur og balsam til personlig pleje

  Balsam

  Hårkur og balsam til personlig pleje
  ...

  Shampoo og balsam er ikke nok til alle. De fleste hårtyper har brug for den ekstra pleje en hårkur giver. Læs mere om plejeprodukter til dit hår her

  ...
 • Hårpleje i en fart: Balsamspray

  Balsam

  Hårpleje i en fart: Balsamspray
  ...

  Med det travle liv, vi alle lever i dag, glemmer vi ofte vores hår, fordi vi altid har så travlt. Håret bliver tørt og skadet, det ser trist ud og spidserne spalter. Du har brug for hjælp, og det skal være nu. Svaret? Det tager ikke lang tid at give håret et fugtboost. Det er her en conditioner spray kommer til undsætning.

  ...