Videnskaben bag anvendelsen af hårprodukter

Hvad er den korrekte mængde at bruge? Er det en lille dråbe på størrelse med en ært, eller ligeså meget som størrelsen på en hasselnød, valnød eller tennisbold? Læs mere og find ud af, hvor meget styling- og hårplejeprodukt du skal bruge og hvordan.

Et værelse med for mange nipsgenstande kan hurtigt komme til at se rodet ud, uanset hvor dekorative de så ud i butikken. På samme måde kan for meget make-up virke overvældende og rodet. Den smarte løsning findes i mottoet ”Less is more!”. Selvom det selvfølgelig ikke altid er rigtigt, passer det perfekt i forhold til brug af hårprodukter. Hårprodukter virker sjældent bedre ved overdrevent brug. Tværtimod er den korrekte mængde ofte mindre, end man skulle tro.   

Hvordan skal man bruge styling- og hårplejeprodukter, og hvor meget skal man bruge?

Plejeprodukter til spidserne er dit våben mod spaltet hår. Disse produkter spreder sig i dråber gennem hårets spaltede spidser. Ingredienserne dækker de spaltede spidser med et ultra tyndt lag. Resultatet er, at håret ser mindre pjusket ud.

Hårolie skal bruges i små mængder. Gnid én eller to dråber ud i håndfladen og rør dine hårspidser med håndfladerne. Sådan får du mest ud af olie til håret og kan nyde godt af de mange fordele. Ved at bruge hårolie på denne måde, inden du benytter shampoo, vil hårolien beskytte hårspidserne, så de ikke tørrer ud. Hårolie bruges desuden i ”leave-in” hårbehandlinger. Med krøllet hår er det måske nødvendigt med mere end én til to dråber hårolie.

Hårvoks: Vær’ forsigtig, når du bruger voks! Start med så lidt som muligt for at undgå hår, der klistrer til hovedbunden og ser fedtet ud. Hvis du først tynger dit hår med voks er det eneste effektive middel en grundig hårvask med shampoo. Start derfor ud med at tilføje en dråbe voks på størrelse med en ært.

Hårgelé varierer i styrke mellem ”soft hold” og ”ultra strong hold.” Styrken på din hårgelé ændres ikke ved at bruge større mængder. Det er styrken, eller dens ”holding power”, der bestemmer, hvor blødt dit hår vil være, og ikke mængden. Start med at påføre en dråbe på størrelse med en ært og tilføj løbende efter behov.

Balsam: En dråbe på størrelse med en hasselnød er rigeligt. Lad din balsam sidde lidt i håret, inden du renser ud. På den måde får dit hår mest ud af balsammen.    

Shampoo: Afhængigt af længden og tykkelsen på dit hår, bør du kun bruge en dråbe shampoo på størrelse med en valnød. Den bedste måde er at tilføje små doser shampoo ad gangen. Skyl grundigt dit hår igennem, så du får de sidste rester shampoo vasket ud.

Lotion mod kruset hår: Beskyt dit hår mod at blive tørt og gør det glat og blødt. ”Anti-frizz” produkter er tilgængelige som shampoo og balsam. Brug produkterne efter vejledningen bag på flasken - eller brug en mængde på størrelse med en hasselnød.

Hårplejeprodukter: Påfør en mængde hårplejeprodukt på størrelse med en valnød i håret, efter du har tørret det med håndklæde. Vent herefter på ingrediensernes virkning.

Stylingmousse anvendes til tørt hår, indtil det føles en smule fugtigt. Til langt hår skal du bruge en mængde på størrelse med en tennisbold. Til kortere hår kan man nøjes med mindre. Her kan du starte med en dråbe på størrelse med en valnød og tilføje mere efter behov.

Relaterede artikler
 • Håroliemagi til tørt hår

  Hårolie

  Håroliemagi til tørt hår
  ...
 • Hårpleje til fladt hår

  Beskyt

  Hårpleje til fladt hår
  ...
 • Hvilken harplejeserie passer til din hartype

  Shampoo

  Hvilken harplejeserie passer til din hartype
  ...
 • Tør hovedbund

  Tørt hår

  Tør hovedbund
  ...
 • Sådan plejer du dit blonde hår

  Beskyt

  Sådan plejer du dit blonde hår
  ...
 • Ordbog over hårplejeingredienser

  Beskyt

  Ordbog over hårplejeingredienser
  ...
 • Hårmasker: En ekstra portion pleje

  Stresset hår

  Hårmasker: En ekstra portion pleje
  ...
 • Sådan forebygger du spaltede hårspidser

  Stresset hår

  Sådan forebygger du spaltede hårspidser
  ...
 • Sundt hår - hjælp til skadet hår

  Stresset hår

  Sundt hår - hjælp til skadet hår
  ...
 • Hårtab – sådan undgår du unødig panik

  Stresset hår

  Hårtab – sådan undgår du unødig panik
  ...
 • Hårkur og balsam til personlig pleje

  Balsam

  Hårkur og balsam til personlig pleje
  ...
 • Hårpleje i en fart: Balsamspray

  Balsam

  Hårpleje i en fart: Balsamspray
  ...