Skip to Content

Hvad er conditioner?

Hvad er conditioner, og hvad gør det godt for? Hvad er forskellen mellem shampoo og conditioner? Hvorfor bruge både hårkur og conditioner? Vi forklarer, hvorfor conditioner alene ikke kan give dit hår al den pleje, det har brug for, og hvordan du anvender hårkur til at fuldende plejen af dit hår.

Ordet "conditioner" refererer til, at man bringer noget i dets passende tilstand. Denne tilstand, eller disse konditioner om man vil, er dog ikke nødvendigvis den optimale tilstand, når det gælder ting som hår, læder, vand osv. Hvis man ser på det rent praktisk, hvorfor skulle nogen så overhovedet have behov for at ændre deres hårs tilstand? Hvis din shampoo allerede har efterladt dit hår i perfekt stand, hvorfor skulle det så være nødvendigt også at bruge conditioner, hvis det kun efterlader håret i en passende tilstand? Hvad dækker den her "tilstand" egentlig over?

Det eneste, shampoo gør, er rent faktisk at vaske håret. Conditioner indeholder derimod forskellige formler, der beskytter dit hår og gør det smukkere.

Skællaget, der normalt dækker hårskaftet i en fast og ensartet struktur, som på en tagbeklædning, løfter sig en lille smule fra hårskaftet. I denne tilstand er håret mere sårbart over for skadelig påvirkning fra omgivelserne og varme. Det er her, at brugen af conditioner virkelig har en positiv effekt. Det mindsker hævelsen af skællaget, der i stedet kan koncentrere sig om at danne et fast beskyttelseslag uden huller eller løftede skæl. Håret er nu klar til styling og kan klare dagens strabadser uden at lide alvorlig skade. Hår, som får tilført conditioner i den rette mængde, er tilpasningsdygtigt og holder på dets fugt, hvilket er med til at give en smuk glans. 

Hårkur – en helt almindelig del af din hårplejerutine

Brugen af conditioner fjerner faktisk ikke behovet for regelmæssigt at anvende en hårkur.

Conditioner beskytter håret frem til den næste vask, men har ikke nogen langvarig positiv effekt på hårplejen. Yderligere behandling af håret kan derfor være nødvendigt.  
Den ene dag efter den anden bliver vores hår udsat for potentielt skadelige påvirkninger. Ud over styling med varme apparater uden varmebeskyttelse sætter omgivelsesmæssige faktorer, såsom varmt eller koldt vejr, opvarmet indendørs luft, vind og UV-stråler, også deres spor. Skadet hår reparerer ikke sig selv. Det skal have hjælp til reparation og vedligeholdelse i form af hårkur. Disse hårkure er udviklet til at reparere skader på hårets kerne og skællag. Resultatet er, at dit hår vil føles silkeblødt og se sundt ud.

Tip: For at opnå et endnu bedre resultat kan du anvende hårkuren i håndklædetørret hår, frem for i helt vådt hår.

Relaterede artikler
 • Håroliemagi til tørt hår

  Hårolie

  Håroliemagi til tørt hår
  ...

  Hårolie kan gøre underværker for tørt hår, og giver overbehandlet hår ekstra pleje. Takket være nye formler og ingredienser, er hårolie blevet en rigtig letvægter og kan også bruges til fint hår. Læs mere om, hvad hårolie kan gøre for dit hår, og hvordan den kan bruges til at bekæmpe tørt hår.

  ...
 • Hårpleje til fladt hår

  Beskyt

  Hårpleje til fladt hår
  ...

  Torrt och platt hår är ett vanligt problem för många och uppstår ofta när håret inte får eller kan behåller tillräckligt med fukt. Detta minskar volymen i hårsvallet och gör att det ser platt, tråkigt och livlöst ut. Men oroa dig inte: det går att lösa och med lite kärlek och vård får du snart ett friskt och spänstigt hårsvall igen.

  ...
 • Hvilken harplejeserie passer til din hartype

  Shampoo

  Hvilken harplejeserie passer til din hartype
  ...
 • Tør hovedbund

  Tørt hår

  Tør hovedbund
  ...

  Problemer med tør hovedbund er mere udbredt om vinteren. Efter at have gået til roden af ​​problemet, hjælper vi gerne med nogle tips til hårpleje

  ...
 • Hårprodukter og videnskaben bag

  Hårolie

  Hårprodukter og videnskaben bag
  ...

  Hvordan skal man bruge hårprodukter til styling eller pleje og hvilke mængder skal man bruge af de forskellige produkter? Læs Schwarzkopfs guide her

  ...
 • Sådan plejer du dit blonde hår

  Beskyt

  Sådan plejer du dit blonde hår
  ...
 • Ordbog over hårplejeingredienser

  Beskyt

  Ordbog over hårplejeingredienser
  ...

  Brug jojobaolie i håret for at gøre det glattere. Vil du vide mere om virkningerne af de forskellige ingredienser? Vi har samlet informationen til dig

  ...
 • Hårmasker: En ekstra portion pleje

  Stresset hår

  Hårmasker: En ekstra portion pleje
  ...

  God hårpleje er ikke tilstrækkeligt uden en hårmaske fyldt med plejende ingredienser. Her får du nogle gode råd til, hvordan du bruger hårmasker, og en forklaring på hvorfor Gliss 4-in-1 Masks er lige præcis det, dit hår har brug for.

  ...
 • Sådan forebygger du spaltede hårspidser

  Stresset hår

  Sådan forebygger du spaltede hårspidser
  ...

  Få mere at vide om årsagen til spaltede spidser, og hvad du stiller op med dem. Vi hjælper dig med at slippe af med spaltede spidser én gang for alle.

  ...
 • Sundt hår - hjælp til skadet hår

  Stresset hår

  Sundt hår - hjælp til skadet hår
  ...

  Med moderne hårprodukter kan du genoprette dit naturligt sunde hår med øjeblikkelig virkning. Læs vores effektive tips til et glansfuldt og sundt hår

  ...
 • Hårtab – sådan undgår du unødig panik

  Stresset hår

  Hårtab – sådan undgår du unødig panik
  ...

  Læs mere om helt almindelige årsager til hårtab og få gode tip fra Schwarzkopf til, hvordan du giver dit hår ekstra omsorg og styrke i hårde perioder

  ...
 • Hårkur og balsam til personlig pleje

  Balsam

  Hårkur og balsam til personlig pleje
  ...

  Shampoo og balsam er ikke nok til alle. De fleste hårtyper har brug for den ekstra pleje en hårkur giver. Læs mere om plejeprodukter til dit hår her

  ...