Skip to Content

Alt, hvad du har brug at vide om hårpleje til mænd

Alt, hvad du har brug at vide om hårpleje til mænd

Uanset om du har kort hår eller lange viltre lokker, starter et velplejet ydre med dit hår. Læs mere om, hvad der er vigtigt, når det handler om mænds hår, hvilke plejeprodukter der findes, og hvordan de bruges mest effektivt.

Tid tæller. Det er de fleste mænds motto, når det handler om hårpleje og styling: En hurtig hårvask, føntørring og måske lidt styling med en gel eller voks. Men nogle gange er det værd at bruge lidt mere tid på dit hår, særligt hvis du synes, det er lidt tørt, skadet eller fedtet. Her får du et enkelt og hurtigt overblik over det, du behøver at vide om hårpleje.

Mænd: Sådan vasker du dit hår

Med nogle små effektive trin og de rette produkter kan du nemt få et velplejet og sundt hår.

Det vigtigste, når det gælder shampoo, er at kende din hårtype og bruge en shampoo, der passer til den. Hvis du ikke er helt sikker på, hvilken hårtype du har, kan du altid spørge din frisør til råds.

Hvis du normalt bruger stylingprodukter, er det vigtigt, at du sørger for at vaske rester af disse ud af dit hår.  Til det kan du bruge en normal, mild shampoo. Føles dit hår livløst? Prøv en shampoo, der indeholder koffein. Ligesom en kop kaffe om morgenen får dig til at vågne, stimulerer koffeinen i shampooen cirkulationen i hovedbunden og sørger for, at dine hårrødder får tilstrækkelige næringsstoffer.

Tør hovedbund og skæl? Det kan du hurtigt og effektivt komme uden om med en speciel skælshampoo. Aktive stoffer, som zinkpyrithion, bekæmper årsagen til skæl (skyldes i de fleste tilfælde en gærsvamp) og reducerer dannelsen af skæl. Tip: Selv om skællene er væk, skal du fortsætte med at bruge skælshampoo en eller to gange om ugen som forebyggelse.

Årsager til fedtet hår hos mænd

Fedtet hår kan skyldes flere ting. Kost, genetisk disponering og hyppig strygning med hænderne gennem håret kan være årsag til fedtet hår og hovedbund. Bekæmp overproduktion i hovedbundens talgkirtler med en silikonefri shampoo til fedtet hår.  Denne type shampoo indeholder surfaktanter, der grundigt renser og affedter hovedbunden, og astringerende stoffer, der påvirker talgkirtlernes aktivitetsniveau for at holde sebumproduktionen i skak.  Tip: Undlad at bruge shampoo til fedtet hår hver dag – to eller tre gange om ugen er rigeligt. De andre dage kan du bruge en mild, oliefri og fugtgivende shampoo.

Hårpleje til mænd: fem obligatoriske produkter

Specielt langt hår har brug for særlig pleje. Hvad kan du gøre for dit hår ud over at bruge den rette shampoo? Disse produkter er også vigtige:

Conditioner

Shampoo – og så er du færdig? Overvej en conditioner (navnlig hvis du har langt hår). Den fungerer ved at give håret et beskyttende lag, og plejer de enkelte hårstrå. Den tilfører desuden vigtige næringsstoffer til håret. En conditioner kan gøre det nemmere at rede håret ud og hjælpe med at tæmme det.

Tip: Mens conditioner er vigtigt til pleje af langt hår, har mænd med meget kort hår ikke brug for det.

Mænd med langt hår: Prøv en hårkur

Langt hår kan holdes sundt og glansfuldt med en hårkur en gang om ugen.  Sørg for at massere den godt gennem håret, lad den virke i 5-10 minutter, og skyl grundigt. Har du travlt? Prøv et leave-in plejeprodukt.

Hair tonic

Vil du gerne give dit hår volumen? Prøv en hair tonic. Produktet består normalt af flydende urteekstrakter. Hvad gør den? En tonic hjælper med at regenerere håret fra rod til spids og fremmer blodcirkulationen. Resultat: en sundere hovedbund og et stærkere og mere glansfuldt hår.

Volumen pudder eller tørshampoo

En anden mulighed for hurtigt at give langt hår ekstra volumen: tørshampoo. Den fordeles i hovedbunden, masseres gennem håret, og redes derefter ud. Prøv alternativt en volumen pudder. Den fordeles også i hovedbunden og masseres gennem håret med fingerspidserne.

Gliss Performance Treat Protein+Cocoa Butter

Glem ikke dit skæg!

Det er ikke kun håret på hovedet, men også skægget, der har behov for særlig pleje. En mild shampoo sørger for, at holde dit skæg rent uden at udtørre det. Vask dit skæg hver anden eller tredje dag for at fjerne eventuelle rester. Brug en skægolie efter vask. Olien fungerer som en naturlig blødgører og fugtgiver takket være dens blanding af basis- og essentielle olier. Bonus: Den er også god for din hud.

Ekstra hårplejetip og råd til mænd

Selv ikke det bedste produkt hjælper, hvis du vasker det for hurtigt ud. Lad dit motto være: “Lad det virke” Multitask: Brug ventetiden til at barbere dig eller børste dine tænder.

Efter shampoo, conditioner eller kur: Skyl altid grundigt. Rester af produktet kan blive siddende, hvilket tynger håret og får det til at se tyndt og trist ud.

Undgå at vaske håret i meget varmt vand, da det kan udtørre håret. Lunkent vand er bedst. Hvis du har mod på det, så skyl dit hår over med koldt vand til sidst for ekstra glansfuldt hår.

Relaterede artikler
 • Håroliemagi til tørt hår

  Hårolie

  Håroliemagi til tørt hår
  ...

  Hårolie kan gøre underværker for tørt hår, og giver overbehandlet hår ekstra pleje. Takket være nye formler og ingredienser, er hårolie blevet en rigtig letvægter og kan også bruges til fint hår. Læs mere om, hvad hårolie kan gøre for dit hår, og hvordan den kan bruges til at bekæmpe tørt hår.

  ...
 • Hårpleje til fladt hår

  Beskyt

  Hårpleje til fladt hår
  ...

  Torrt och platt hår är ett vanligt problem för många och uppstår ofta när håret inte får eller kan behåller tillräckligt med fukt. Detta minskar volymen i hårsvallet och gör att det ser platt, tråkigt och livlöst ut. Men oroa dig inte: det går att lösa och med lite kärlek och vård får du snart ett friskt och spänstigt hårsvall igen.

  ...
 • Hvilken harplejeserie passer til din hartype

  Shampoo

  Hvilken harplejeserie passer til din hartype
  ...
 • Tør hovedbund

  Tørt hår

  Tør hovedbund
  ...

  Problemer med tør hovedbund er mere udbredt om vinteren. Efter at have gået til roden af ​​problemet, hjælper vi gerne med nogle tips til hårpleje

  ...
 • Hårprodukter og videnskaben bag

  Hårolie

  Hårprodukter og videnskaben bag
  ...

  Hvordan skal man bruge hårprodukter til styling eller pleje og hvilke mængder skal man bruge af de forskellige produkter? Læs Schwarzkopfs guide her

  ...
 • Sådan plejer du dit blonde hår

  Beskyt

  Sådan plejer du dit blonde hår
  ...
 • Ordbog over hårplejeingredienser

  Beskyt

  Ordbog over hårplejeingredienser
  ...

  Brug jojobaolie i håret for at gøre det glattere. Vil du vide mere om virkningerne af de forskellige ingredienser? Vi har samlet informationen til dig

  ...
 • Hårmasker: En ekstra portion pleje

  Stresset hår

  Hårmasker: En ekstra portion pleje
  ...

  God hårpleje er ikke tilstrækkeligt uden en hårmaske fyldt med plejende ingredienser. Her får du nogle gode råd til, hvordan du bruger hårmasker, og en forklaring på hvorfor Gliss 4-in-1 Masks er lige præcis det, dit hår har brug for.

  ...
 • Sådan forebygger du spaltede hårspidser

  Stresset hår

  Sådan forebygger du spaltede hårspidser
  ...

  Få mere at vide om årsagen til spaltede spidser, og hvad du stiller op med dem. Vi hjælper dig med at slippe af med spaltede spidser én gang for alle.

  ...
 • Sundt hår - hjælp til skadet hår

  Stresset hår

  Sundt hår - hjælp til skadet hår
  ...

  Med moderne hårprodukter kan du genoprette dit naturligt sunde hår med øjeblikkelig virkning. Læs vores effektive tips til et glansfuldt og sundt hår

  ...
 • Hårtab – sådan undgår du unødig panik

  Stresset hår

  Hårtab – sådan undgår du unødig panik
  ...

  Læs mere om helt almindelige årsager til hårtab og få gode tip fra Schwarzkopf til, hvordan du giver dit hår ekstra omsorg og styrke i hårde perioder

  ...
 • Hårkur og balsam til personlig pleje

  Balsam

  Hårkur og balsam til personlig pleje
  ...

  Shampoo og balsam er ikke nok til alle. De fleste hårtyper har brug for den ekstra pleje en hårkur giver. Læs mere om plejeprodukter til dit hår her

  ...