Hair fragment over the white
Hårpleje | Balsam

Hårkur og balsam: Sådan designer du din personlige hårpleje

Shampoo og balsam er ikke nok til alle hårtyper. Håret har ofte brug for lidt ekstra pleje. Det skorter ikke på tilbud: balsammer, kure, væsker til reparation af spaltede spidser og termosprays lover glans og smidigt hår. Men hvad kan de enkelte produkter, og hvad er det rette til din hårtype? Det får du at vide lige her

Sundt, skinnende hår – hvem ville ikke elske at have det? De fleste bruger balsam eller conditioner efter hver hårvask for at få skinnende hår. En conditioner lægger en hinde omkring det enkelte hårstrå. Den dækker også det ydre skæl- eller kutikellag med en ultratynd film, hvis håret er medtaget efter frottering og vask. Med balsam er håret nemmere at rede ud og tåler bedre tørring og styling. Balsam eller conditioner modvirker også flyvsk hår, når det er koldt.

Afhængig af sammensætningen indeholder balsam og conditioner silikone, proteiner eller planteolier. Balsam masseres blidt ind i håret efter vask og skal kun virke i kort tid. Man slipper ikke uden om at skylle håret grundigt bagefter. Ellers bliver dit hår lynhurtigt fladt. En leave-in spray-balsam er et godt alternativ, hvis du har travlt. Spray-balsammer er noget lettere, men gør det samme for dit hår.

De nye hårkure virker med lynets hast

Vore dages hårkure virker med lynets hast. Kuren skal kun sidde i håret mellem et og fem minutter. Særligt lette hårkure fås oftest som spray eller væske. Disse hårprodukter skal blive siddende i håret. De aktive ingredienser er skræddersyet til dine behov. Argan- og macadamiaolier blødgør spaltede spidser, panthenol- og abrikosolier sørger for, at farvet hår ikke falmer, ligesom vilde roser giver næring til tørt hår.
 
Nogle special-balsammer til særlige plejebehov er ret intelligente. Plejeprodukter til spaltede spidser samler spidserne indtil næste hårvask. Lotioner med anti-krølvirkning tæmmer uregerligt hår, varmebeskyttende serum værner mod varmen fra hårtørrere, og shimmer spray giver et uimodståeligt look.

Balsam og hårkure: Eksperterne deler deres tips og tricks

Opdag: