Hårpleje | Balsam

Hvad er conditioner?

Hvad er conditioner, og hvad gør det godt for? Hvad er forskellen mellem shampoo og conditioner? Hvorfor bruge både hårkur og conditioner? Vi forklarer, hvorfor conditioner alene ikke kan give dit hår al den pleje, det har brug for, og hvordan du anvender hårkur til at fuldende plejen af dit hår

Ordet "conditioner" refererer til, at man bringer noget i dets passende tilstand. Denne tilstand, eller disse konditioner om man vil, er dog ikke nødvendigvis den optimale tilstand, når det gælder ting som hår, læder, vand osv. Hvis man ser på det rent praktisk, hvorfor skulle nogen så overhovedet have behov for at ændre deres hårs tilstand? Hvis din shampoo allerede har efterladt dit hår i perfekt stand, hvorfor skulle det så være nødvendigt også at bruge conditioner, hvis det kun efterlader håret i en passende tilstand? Hvad dækker den her "tilstand" egentlig over?

Det eneste, shampoo gør, er rent faktisk at vaske håret. Conditioner indeholder derimod forskellige formler, der beskytter dit hår og gør det smukkere.

Skællaget, der normalt dækker hårskaftet i en fast og ensartet struktur, som på en tagbeklædning, løfter sig en lille smule fra hårskaftet. I denne tilstand er håret mere sårbart over for skadelig påvirkning fra omgivelserne og varme. Det er her, at brugen af conditioner virkelig har en positiv effekt. Det mindsker hævelsen af skællaget, der i stedet kan koncentrere sig om at danne et fast beskyttelseslag uden huller eller løftede skæl. Håret er nu klar til styling og kan klare dagens strabadser uden at lide alvorlig skade. Hår, som får tilført conditioner i den rette mængde, er tilpasningsdygtigt og holder på dets fugt, hvilket er med til at give en smuk glans. 

Hårkur – en helt almindelig del af din hårplejerutine

Brugen af conditioner fjerner faktisk ikke behovet for regelmæssigt at anvende en hårkur.

Conditioner beskytter håret frem til den næste vask, men har ikke nogen langvarig positiv effekt på hårplejen. Yderligere behandling af håret kan derfor være nødvendigt.  
Den ene dag efter den anden bliver vores hår udsat for potentielt skadelige påvirkninger. Ud over styling med varme apparater uden varmebeskyttelse sætter omgivelsesmæssige faktorer, såsom varmt eller koldt vejr, opvarmet indendørs luft, vind og UV-stråler, også deres spor. Skadet hår reparerer ikke sig selv. Det skal have hjælp til reparation og vedligeholdelse i form af hårkur. Disse hårkure er udviklet til at reparere skader på hårets kerne og skællag. Resultatet er, at dit hår vil føles silkeblødt og se sundt ud.

Tip: For at opnå et endnu bedre resultat kan du anvende hårkuren i håndklædetørret hår, frem for i helt vådt hår.

Opdag: Balsam